Kesän hännänpäässä 

08.08.2022

Itselleni elokuu on aina ollut yksi suosikki-kuukausista, mutta tiedän toki, ettei näin ole kaikilla! Varsinkin nyt, kun on ollut kauniitakin elokuisia ilmoja. Nautin tällaisessa välivaiheessa lekottelusta. Vielä voi tehdä kesähommia, vaikka onkin jo töissä. Onko sulle elokuu kivaa vai enemmänkin stressaavaa aikaa?

Lomalla aistit ehtii avata paremmin. Melko pian huomaa asioita, joita arjessa kiireen keskellä ei aina huomaa. Itselläni lepäily ja suoranainen laiskottelu johtaa melko suurella varmuudella siihen, että tekee mieli lukea, soittaa, kirjoittaa tai napsia vaikka valokuvia kesäisestä luonnosta.

Huomaan myös, etten enää koe työhön palaamista niin stressaavana kuin joskus. Johtuu varmasti osittain siitä, että mulla on niin kiva työ nyt!

Mutta uskoisin sen johtuvan muustakin. Olen viime vuosien aikana yrittänyt hälventää arjen ja loman raja-aitaa. Ja mun kohdalla se tarkoittaa, nimenomaan ja ehdottomasti, sitä, että lomajutut saa vallata tilaa arjesta. Ei päin vastoin. Vapaa-aikaa pidän hyvinkin kunniassa, enkä anna töiden (enää!) valua sinne. Paitsi, joskus aivan vihoviimeisen pakon edessä.

Eli, jos kerran nauttii kesällä siitä, että ehtii ja jaksaa lukea kirjoja, niin voisiko oikein panostaa siihen, että jaksaisi pari kertaa viikossa lukea kirjaa myös lokakuussa, arjen keskellä? Omalla kohdallani tämä on jossain määrin valinta, koska roikun turhan-päiväisesti vaikkapa somessa toisinaan liikakin. Enkä nyt tarkoita tätä minään suorittamisena, vaan joskus se kirja varmasti toisi paremman mielen kuin turha luurin selaaminen. 

Kesällä ehdin myös napata muutamia videoita, tekstin lopussa yksi niistä. Tykkäisin tehdä niitä paljon enemmänkin. Se on omalla tavallaan kehittävää.

Millä fiiliksillä oot aloittelemassa syksyn kuvioita? Kaipaatko arkeen lisää juttuja,  harrastuksia ja muuta? Vai mieluummin vähemmän?

Aurinkoa arkeesi,
Voi hyvin!

Kesän hännänpäässä.
Nautin viimeisetkin rippeet. 
Annan varpaiden vaikka vähän paleltua, lokakuussa kyllä maihareille aikaa. Telttaunia takapihalla, ei järkevää.
Vaan juuri siksi.