Blogi

Yritän usein pyytää ideoita / toiveita siitä, millaisista aiheista haluaisit lukea. Sivulla on useampi palauteboksi, niitä kaikkia saa käyttää. Tai sähköpostia myös. Jollain aikavälillä huomioin teksteissäni näitä kysymyksiä, ja juttuja, joista viestittelette.

Monilla on tiedossa, että musiikki on tärkeää ja merkityksellistä meille kaikille, siis myös iäkkäille, ja vaikkapa muistisairaille. Mutta mitä asioita kannattaisi huomioida, kun järjestää musiikkituokioita tai musiikkihetkeä? Kokosin tähän nyt kahdeksan kohdan listan omiin kokemuksiini pohjaten.

... oli tammikuussa! Olen haaveillut jollakin tasolla yrittäjämäisestä työskentelystä jo pitkään. Ja suunnitellut. Yrittäjyyshän voi tarkoittaa monenlaista arkea ja tekemisen tapaa, monesta asiasta riippuen. Omalla kohdallani muutos on kuitenkin kohtuullisen suuri. En ole aiemmin toiminut millään muotoa yrittäjänä. Se on muusikkona toki ihan...

Kirjoitan vielä yhdestä näkökulmasta, joka on pyörinyt mielessä Musiikkia kotona -projektiani koskien. Kokoan tekstiin konkreettisia asioita, joita havainnoin musiikkihetkissä. Millaisia uusia asioita toiminnan myötä tapahtui? Mistä osallistuneet muistisairaat ja heidän omaisensa minulle kertoivat? Miten yhdessä musisoiminen vaikutti?

Kun puhutaan siitä, että musiikilla on monia vaikutuksia muistisairaiden arjessa, puhutaan usein hoivakotien asukkaista. Kuitenkin suuri osa muistisairauteen sairastuneista asuu omassa kodissaan, melko pitkäänkin. Heillä on usein puoliso, joka toimii omaishoitajana. Omaishoitajuus on arvokasta, mutta usein myös hyvin kuormittavaa työtä....

Tämä blogi (ja sivusto samalla!) on ollut kohta vuoden. Siinä ajassa asiat muuttuu, ja unohtuu. Ja kun sitten sain vielä pyynnön esitellä itseni, niin tässäpä tulee, hiukan erilainen teksti!

Itselleni on vuosien aikana noussut aina vain tärkeämmäksi ne asiat, joita musiikkihetkissä mukana olleet ikäihmiset sanovat. En useinkaan koe niiden olevan palautteita itselleni, vaan musiikin nostamia ajatuksia tai tunteita, muistoja. Ne jäävät itselleni vahvasti mieleen. Niiden kautta koen, että tällä työllä on merkitystä.