Terhi-Tuulia Keränen

Olen toiminut monipuolisesti muusikkona koko aikuisikäni.  Tai no, oikeasti säestin jo lukiolaisena Naisvoimistelijoiden mummojumppaa pianolla ja toimin ravintolassa taustamusiikkia soittavana pianistina. Olen siis useimmiten tarttunut kaikkiin tarjoutuviin mahdollisuuksiin ja kokeiluihin. Yleensä se on kannattanut!

Muutamia vuosia sitten aloin opiskella musiikin mahdollisuuksista lisää. Löysinkin aivan uuden maailman, joka vei täysin mukanaan! Sairaala- ja hoivamuusikon koulutukseen liittyen ja sen myötä olen musisoinut sairaaloiden lastenosastoilla ja erityisen paljon ikäihmisten hoivakotien ryhmäkodeilla. Musiikin mahdollisuudet muistisairaiden ja heidän läheistensä parissa ovat erityinen kiinnostuksenkohteeni. Sydämenasiani.

Viimeiset neljä vuotta olen toiminut erityisesti ikäihmisten musiikkitoiminnan parissa. Tamperelaisessa Soivaa hoivaa -hankkeessa musisoin tehostetun palveluasumisen ryhmäkodeilla. Lisäksi järjestin vapaaehtoisten musikanttien valmennusta ja koordinoin musiikkivierailuja.  

Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen hallinoimassa Oman elämäni sävelet -musiikkihankkeessa olen pitänyt monenlaisia musiikkiryhmiä muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen. Samoin olen johtanut Muistipelimanneja, soittoporukkaa kaikenikäisille. Erityisesti muistisairaiden kohtaaminen musiikin keinoin on erityisalaani.

Vuodesta 2024 olen toiminut Säveltuulia -musiikkipalveluiden yrittäjänä.Tärkeimmät instrumenttini ovat laulu ja piano. Lisäksi soitan urkuja, ukulelea ja pienkanteleita (5- ja 11-kieliset). Alta löydät halutessasi lisätietoa koulutuksestani. 

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla, saveltuulia@gmail.com tai tämän linkin lomakkeen kautta! Kuullaan!

Koulutukseni

Musiikin maisteri, Sibelius-Akatemia 2003

Musiikkiterapian perusopinnot, Hämeenlinnan Kesäyliopisto 2017

Yhteisömuusikon erikoistumiskoulutus -muusikkona sairaala- ja hoivaympäristöissä, Turun Taideakatemia 2018

Kulttuurialan artenomi (Ylempi AMK), Kulttuuri- ja taidetoiminta hyvinvoinnin edistäjänä, Hämeenlinnan ammattikorkeakoulu 2020

Yrittäjän ammattitutkinto, Tampereen aikuiskoulutuskeskus 2021

Matkan varrella kuultua

"Asukkaat on kyllä tykänny kauheesti!"

Hoivakodin johtaja

"Mä nautin niin paljon kun sä laulat meille! Tää on tosi tärkeää mulle, en halua olla näistä pois."

Hoivakodin asukas, huhti -24

"Onneks sää tuut vielä uudestaan."

Hoivakodin asukas, maalis -24

"Tää tekee niinku sialulle hyvää!"

Hoivakodin asukas, touko -21

"Tää katkaisee aina päivän niin mukavasti. Kovasti odotetaan sua."

Muistisairaan läheinen, maalis 2019

"Vaikka hän ei juuri puhu, musiikissa hän selvästi on mukana."

Hoitaja, joulu 2019

"Nämä koululaulut ja yhteislauluhommat on vaan niin kivoja ja tykättyjä!"

Ohjaaja, helmi -2024