Musiikki, ilon ja surun kannattelija

22.06.2022
Kulunut kevät on omalta osaltani ollut hyvin kiinnostava. Työntäyteinen. Privaattielämässä on ollut suuria muutoksia, jotka ovat vaatineet aikaa ja voimia.  Pohjimmiltani olen kuitenkin luottavainen, että suuntani on hyvä. Rauhallisesti, mutta päättäväisin askelin haluamaani suuntaan.

 

"Tää tekee sielulle hyvää!"

Tänään musisoin erään hoivakodin pihalla. Tilaisuus oli kuitenkin avoin kaikille. Ihana hetki, osallistujia oli hirmu paljon! Tunnelma oli iloinen, ja sääkin suosi.

Eräs osallistuja sanoi tismalleen saman palautteen, jonka olen saanut ennenkin: "Tää teki sielulle hyvää!" Aina ei tiedä, miten kukin meistä erilaiset tilanteet kokee, mutta kyllä tuo minusta kertoo jostain tärkeästä!

Juhannusruusuja
Juhannusruusuja

Musiikin osaamisen painolasti

Olen kevään ja alkukesän aikana ollut paljon tekemisissä muistisairaiden ja heidän läheistensä kanssa. Olen vetänyt useampaa lauluryhmää ja myös soittoporukkaa.

Musiikin ilo on puhtaimmillaan ihastuttavan yksinkertainen asia. Joskus onnistumme koko porukka unohtamaan, ettemme osaa jotain. Harmittelenkin usein musiikkiin liittyvää tietynlaista "osaamisen painolastia". Näen työssäni niin usein sen, miten musiikista nauttiminen ei vaadi erityistä osaamista. Ilo tulee kuitenkin muista asioista. Yhdessä oleminen ja tekeminen, toisen ihmisen kohtaaminen ovat avainasemassa.

Musiikki avaa mieltä

Jatkoin yhtenä päivänä improvisaatioprojektiani. Olen huvikseni impronnut eri sävellajeissa,  järjestyksessä. Vuorossa oli d-molli, joka tuntui tuttuudessaan vähän tylsältä ja helpolta sävellajilta. Päätin yrittää soitella mahdollisimman yksinkertaisesti ja tavallista "käsialaani" melodisemmin. 

Laitoin lopputuloksen "muistiin", koska se oli kohtuullisen ehjä. Siinä  myös kuultaa jollain tavalla suru, joka mun elämään tuli toukokuussa.

Tässä muistilappu teillekin:

Ehkä se on jollekin lohduksi?

Nyt sitä mennään jo pitkällä kesäkuussa, juhannus kolkuttelee ovella. Kiva kun kävit lukemassa, oikein hyvää kesän aikaa sulle, voi hyvin!